A te vállalatod sem szenvedhet benne hiányt!

Pár éve iszonyatosan nagy divat lett a folyamatos szervezet fejlesztés, a tanulás biztosítása az alkalmazottak számára és a coaching világa utat tört magának a vállalatok színterén. Persze akkor még teljes mértékben elég volt, hogy ha biztosítva volt a cégen belül a folyamatosnak mondható önfejlesztés és a szervezet egészét is egyre többen kezdték tréningezni, manapság azonban ez már teljesen más ruhát öltött magára. Ma már azt mondhatjuk, hogy szinte teljesen felesleges egy valódi értékek nélkül működő fejlesztési rendszert működtetni a vállalaton belül. Ma már nem ugranak rá a munkavállalók, a legjobb szakemberek nem fogják azért a mi cégünket választani, mert ezt biztosítjuk számukra, legalábbis megfelelő minőség és eredmény alatt biztosan nem lesz mozgatórugójuk. Ma már iszonyatosan fontos, hogy annak az önfejlesztésnek minőségi, felhasználható eredménye legyen az alkalmazott számára is.

Tovább megyek, egyre több nagyvállalat küzd annak a nehézségével, hogy az emberekkel újra meg tudja szerettetni a coaching és a csapatépítő tréningek foglalkozásait. Nagyon sok ember csalódott már ilyen foglalkozásokban, sokan egyáltalán nem látják értelmét az aktuális munkahelyükön a tréning foglalkozásoknak, ezért pedig egy negatív hozzáállás, egy negatív kép alakul ki benne, amit iszonyatosan nehéz átformálni, de nem lehetetlen.

Az én cégemhez iszonyatosan sokan jöttek olyanok az elmúlt időszakban, akik teljes mértékben ellenálltak bármilyen tréning foglalkozás vagy coaching tevékenységnek és bizony a csapatépítőről is kőkemény negatív véleményük volt, és a kogwheel csapata nem hogy megfelelően kezelte és vonta be őket a foglalkozásokba, hanem teljesen átalakította erről a világról a véleményüket. Mindenki imádja ezeket a tréning foglalkozásokat, és a megkérdezések alapján – ami még számomra is meglepetést okozott – nem csak a munkahelyen és a munka közben tudják alkalmazni sokszor a tanultakat, hanem bizony a magánéletükben is, a párkapcsolati konfliktusaikban vagy akár családjukban.