Életem egyik legjobb döntése

Az embernek nem könnyű megemésztenie azt a tényt, hogy hibázik és bizony nem dönt mindig jól. Persze ezzel alapjában véve nincs is gond, kivéve akkor, hogy ha annak a döntésnek a következménye anyagilag vagy a jövőt tekintve nehézségeket és bajt hoz. A céges világban pedig egy-egy ilyen rossz döntés akár végzetes is lehet. Én egy ideje azt vettem észre, hogy nem hanyatlik a cég ugyan, az eredmények azért jönnek, de a növekedésben mindenképp stagnálás észlelhető. Persze kezdetben én sem foglalkoztam a kérdéskörrel, úgy gondoltam, csak ideig – óráig tart majd ez a furcsa állapot, amikor azonban már három hónapja lomhának és nehézkesnek éreztem a vállalkozást gondolkodni kezdtem, hova, milyen szakemberhez tudnék fordulni, aki segít visszaadni a kezdeti lendületét a cégnek.

Egy vállalati tanácsadónál kötöttem ki, aki felvilágosított arról, hogy bizonyos külső szakértők tekintetében nem éppen a legjobb döntést hoztam meg a választáskor, és ennek eredményként túl sok olyan feladat és nehézség hárul a munkatársakra, amely elveszi az időt és az energiát a mindennapi tényleges munkájuktól. Attól, amely a folyamatos és igen erőteljesnek mondható növekedést biztosította. Elmondta, hogy azért kell mindenképpen változtatni ezen, mert a növekedés üteme kimagasló, vagyis nagyon jó szakembereket és munkatársakat sikerült megnyernem, akikben a motivációt és a lehetőséget semmiképp sem szabad elfecsérelni. Szolgáltató váltásokat javasolt.

Nem is gondolkodtam túl sokáig, szinte minden olyan külső segítőtárstól megváltam, aki nem igazán adott hozzá a mindennapi tényleges működéshez. Egyetlen egy esetben tartottam meg a régi partnert, a munkavédelem területén, ott ugyanis kimagasló segítséget és eredményeket kaptam az activesafety csapatától. Nem is döntöttem rosszul. Azóta a cég újra a régi, és azt gondolom, hogy életem egyik legjobb döntését hoztam meg, amikor nem vártam tovább, és három hónap után szakmai segítségért fordultam. Na és persze azzal is, hogy az Activesafety csapatát megtartottam, hiszen azóta számos alkalommal bebizonyosodott, hogy nem csak a legjobbak a piacon, hanem bizony tökéletes és valódi védelmet adnak a vállalkozásomnak. Legalább velük tökéletes döntést hoztam, ha számos más téren hibáztam is.